Schaken – Het Kompas

Voor het Westfriese schaakkampioenschap 2018/19 hebben zich 24 teams van 17 verschillende basisscholen ingeschreven. Het Kompas schaakteam was afgelopen woensdag 14 november op locatie Socrates voor de eerste ronde welkom. Wat hebben wij daar een spannende middag mogen beleven!

Bastiaan en Rawand uit groep 5 en Rabia en Nicolas uit groep 7 hebben aan de borden tegen vijf andere basisschoolteams geschaakt. In het tot schaaklokaal omgebouwde klaslokaal was het muisstil en je hoorde de hersens van 24 kinderen kraken. Alle vijf toernooirondes werden met opperste concentratie volgehouden.

Wat hebben de jongens van het Kompas twintig geweldige partijen schaak gespeeld! De regels waren streng; een jongen van een andere school, die niet zelf speelde, hielp in het begin zijn klasgenootje en meteen heeft de wedstrijdleider ingegrepen en de partij met een remise voor beiden voor beƫindigd verklaard. Pech of eerder geluk voor ons?

Na drie spannende rondes lagen we gelijk met een andere school op plaats 4, er waren nog alle kansen voor een van de eerste drie plaatsen. Met van inspanning verhitte hoofden werden de laatste partijen gespeeld. Een halve bordpunt te kort voor de derde plaats! Oftewel een zeer verdiende vierde plaats. Knap gedaan, jongens!

Bron: website het Kompas

Reageer...