De Tandem vijfde van Noord-Holland

Afgelopen zaterdag werd in De Pelikaan in Krommenie het Noord-Hollands kampioenschap voor basisschoolteams gehouden, met succes voor de Westfriese teams! Vier teams uit West-Friesland hadden zich hiervoor geplaatst tijdens de finale van het Westfries kampioenschap. Dat werd gehouden op 15 maart op de Jan Luykenschool in Schellinkhout. De Baskuul (Lutjebroek) werd kampioen, De Tandem (Hoorn) tweede, De Koet (Midwoud) derde, De Dubbele Punt (Aartswoud) vierde, De Tandem 2 werd vijfde en gastschool Jan Luyken zesde.

De vier teams die West-Friesland vertegenwoordigde op het NH-kampioenschap deden het zaterdag prima. Vice-kampioen De Tandem schoot er positief bovenuit. Zij draaiden de hele dag mee in de top en eindigde uiteindelijk als vijfde. Goed voor een NK-ticket. Gefeliciteerd!

Ook de andere teams deden goed mee. WF-Kampioen De Baskuul werd tiende, De Dubbele Punt eindigde als veertiende, en De Koet werd negentiende. Dat, in een sterk deelnemersveld van 28 teams.

We wensen het team van De Tandem, bestaande uit Stella Duson, Kevin de Rooij, Lucas Hermeler en Luca Nguyen veel succes op het NK. De eerste speeldag hiervan is op zaterdag 20 mei in Nijmegen. Voor de rest willen we iedereen graag bedanken voor een mooi seizoen schoolschaken, en graag tot volgend seizoen!

Foto’s/uitslag van de WF-finale van het schoolschaken (15 maart) zijn te vinden op Facebook (Klik hier). Uitslag van het Noord-Hollands kampioenschap is te vinden op de website van de NHSB (Klik hier).

Reageer...