Uitslag halve finale schoolschaken 2017

Na de prima verlopen eerste editie van de ‘halve finale nieuwe stijl’ werd ook dit jaar de halve finale van het schoolschaken West-Friesland in één grote groep gespeeld. Op woensdag 15 februari streden veertien teams in vijf ronden om zes tickets voor de finale. Dit vond allemaal plaats in de aula van de zeer gastvrije middelbare school de Copernicus, waarvoor natuurlijk veel dank.

Vijf ronden, waarin het tot het laatste moment spannend was. Vooral voor de laatste tickets voor de finale. De teams bleken allemaal behoorlijk aan elkaar gewaagd en gingen er vol voor. Er werd dan ook op zeer sportieve wijze flinke strijd geleverd achter de borden. Schoolschakers die ook lid zijn van een vereniging zijn doorgaans, vanwege hun ervaring en het vele spelen, vaak in het voordeel. Dat bewees de Tandem dan ook. Geheel vlekkeloos ging dat niet, uiteindelijk toch overtuigend eerste met 13,5 (van de 20) bordpunt! Op een tweede en derde plaats eindigde de traditioneel goede presterende De Koet en Jan Luyken, die onder leiding van ervaren coaches vaak boven komen drijven, ook dit jaar. Het reserveteam van de Tandem (reservekampioen van WF) bestaat ook louter uit clubspelers van Caïssa-Eenhoorn en pakte naast hun eerste team ook een ticket voor de finale (als vierde). De Baskuul plaatste zich als vijfde, en op het nippertje ging de Dubbele Punt ervandoor met het zesde ticket.

Alle spelers gingen uiteindelijk met wat leuks mee naar huis. Allemaal mede mogelijk gemaakt door de Copernicus! De gehele uitslag/eindstand vindt u hier: (klik hier). Een fotoverslag (met dank aan Ronald Ritsema) is te vinden op Facebook (klik hier). Like ons vooral ook op FB!

De finale wordt gehouden op woensdag 15 maart. De geplaatste teams krijgen via de mail meer informatie wat betreft de locatie, tijdstip etc.

16708349_1272725789473102_7607184426209093881_n

De Copernicus was weer het strijdtoneel van de halve finale van het schoolschaken WF.

Reageer...