Eindstand halve finale schoolschaken 2016 op de Copernicus

Op woensdag 3 februari werd er voor het eerst een gezamenlijke halve finale voor het schoolschaken WF gehouden. 14 teams streden op SG Copernicus (VO) om 6 tickets voor de finale. Het werd een gemoedelijke, sportieve en vooral ook spannende middag. Voor de laatste ronde kon het nog alle kanten op namelijk! Uiteindelijk, na 5 ronden Zwitsers kwamen er toch een aantal verrassingen naar voren. Niet alleen dat er heel veel gelijke spelen (2-2) te noteren waren, maar ook de samenstelling van de top 6. Zo viel op dat het reserveteam van de Jan Luyken (2e in de reservefinale) zich knap handhaafde in de top, terwijl reservekampioen Spectrum 2 niet kon verrassen. Naast Jan Luyken 2 gingen Jan Luyken 1 en Petrus Canisius overtuigend door. De andere drie tickets  voor de finale op 24 februari werden veroverd door De Baskuul, De Pontonnier en door De Langereis die op matchpunten net voor De Tandem eindigde terwijl de bordpunten gelijk waren.

Klik hier voor de eindstand, de uitslagen per wedstrijd en de gedetailleerde uitslagen. Mocht er bij de gedetailleerde uitslagen onverhoopt een fout in de spelersnamen zijn (bijvoorbeeld bij wisselspelers), dan kan dit uiteraard worden aangepast. Laat dit dan even weten door te mailen naar Robbert (jeugd@caissa-eenhoorn.nl).

12472259_544171749077906_135258017108139402_n

De halve finale op de Copernicus (foto: S. v/d Krol)

Reageer...