Noord-Hollands schaakkampioenschap 2014-2015

Dit kampioenschap werd gespeeld op zaterdag 28 maart in buurthuis De Pelikaan in Krommenie. Er hadden zich 28 teams geplaatst, waaronder vier uit West-Friesland.  Dit waren Dynamis uit Hoorn, Jan Lyukenschool uit Schellinkhout, De Baskuul uit Lutjebroek en De Koet uit Midwoud.
Er werden negen ronden gespeeld, met een bedenktijd van 15 minuten p.p.p.p.  Onze teams hebben het heel goed gedaan. De Koet behaalde een mooie vijfde plaats, zij hadden elf wedstrijdpunten en kwamen op 21½ bordpunt.  Het team ging met een mooie beker naar huis. Op de zesde plaats eindigde Dynamis, dit team had het zelfde puntenaantal als De Koet maar een half bordpunt minder. De Jan Luykenschool behaalde negen wedstrijdpunten en kwam hiermee op de 11e plaats, zij hadden 20 bordpunten. De Baskuul werd 12e, zij hadden ook negen punten maar een half bordpunt minder dan de Jan Luykenschool.
We mogen stellen dat onze teams het uitstekend gedaan hebben. Meisjes en jongens heel hartelijk bedankt, jullie hebben de eer van West-Friesland heel hoog gehouden! Wij willen ook de NHSB bedanken voor deze leuke schaakdag. Heel wat teams gingen met leuke prijsjes naar huis. Vooral de Paaseitjes waren erg in trek.

2 reacties op “Noord-Hollands schaakkampioenschap 2014-2015”

  1. Van harte gefeliciteerd scholen. met de mooie plaatsen die jullie behaald hebben.
    zoals in de finale van Westfries kampioenschap zaten jullie ook dicht bij elkaar.
    en nu ook. jullie zijn aan elkaar gewaagd
    Ga zo door met schaken, scholen. Volgt jaar gaan we er weer tegen aan en jullie scholen gaan zeker mee doen??

  2. Het was fijn, dat Gilles er weer (topfit) bij was. Zo’n toernooi zonder Gilles, dat kan bijna niet. Het is geweldig om te zien, hoe na afloop iedereen de handen uit de mouwen steekt, om de Pelikaan weer tip top af te leveren. (het is tenslotte een buurthuis) En daarna met een klein groepje de soep op maken en nog even een broodje eten.

    schakersgroet piet mk

Reageer...